VINKIT ALOITTELEVALLE KITARISTILLE - NÄIN PÄÄSET SOITTOHARRASTUKSESSA ALKUUN

Oletko aloittamassa soittoharrastusta? Me autamme alkuun sopivan soittimen valinnassa! Tärkeintä ensimmäistä soitinta ostaessa ovat soittimen koko, hyvä soitettavuus sekä soveltuvuus haluttuun musiikkityyliin. Soittamista voi opetella yhtä hyvin uudella tai käytetyllä soittimella, kunhan se on toimiva, oikein säädetty ja soittajalleen sopivan kokoinen. Kokosimme tälle sivulle muutamia ehdotuksia aloittelijoille sopivista akustisista-, elektroakustisista- ja sähkökitaroista. Kysy asiakaspalvelustamme lisää, jos haluat miettiä soittimen valintaa yhdessä. 


OTA ENSIASKELEET YHDESSÄ SOITONOPETTAJAN KANSSA

Parhaimman startin harrastukseen saat, kun opiskelet alkeet soitonopettajan opastuksella. Tutustu täällä soitonopettajaamme Jukka Holmiin.

MITÄ KAIKKEA PITÄISI HANKKIA?

Akustista kitaraa voi soittaa sellaisenaan. Hyödylliset hankittavat tarvikkeet ovat pehmustettu kuljetuspussi eli gig bag, jossa soitin pysyy suojattuna myös kuljetusten ajan. Jos haluat soittaa kitaraa seisoviltaan, hanki myös kitarahihna

Elektroakustisen kitaran voi liittää akustisille soittimille tarkoitettuun vahvistimeen esimerkiksi trubaduurikeikoilla tai jos säestät vaikkapa yhteislauluja. Elektroakustista kitaraa voi kuitenkin soittaa myös sellaisenaan. 

Sähkökitara tarvitsee parikseen vahvistimen. Kotiharjoittelussa riittää aluksi hyvin esimerkiksi kuulokevahvistin tai vaikkapa 20 wattinen combo, jossa on sekä vahvistin että kaiutin samassa kompaktissa paketissa. Mitä isompi areena on, sitä enemmän vahvistimessa tulee olla tehoja. Myös minikokoiset paristolla toimivat vahvistimet ovat aloittelijalle käteviä. Vahvistimen ja kitaran väliin tarvitaan lisäksi soittojohto.


ELEKTROAKUSTISET KITARAT ALOITTELIJOILLE
SÄHKÖKITARAT ALOITTELIJOILLE